Ettorna på MariebergUppdatering!

Nu var det längesen vi bloggade! Vi har haft fullt upp så här i starten av vårterminen. Här nedan får ni se ett urplock av allt vi gjort:

Som bilduppgift fick eleverna, i smågrupper, göra alfabetscollage. De skrev bokstäver huller om buller på ett stort papper, och efter det fick de fylla i fälten som bildades mellan bokstäverna med färg. Färgerna var förutbestämda, och gick antingen i varma eller kalla toner. Resultatet blev jättebra! De hänger i korridoren och är väl värda ett besök!

 

 

Vi startade vårterminen med att fräscha upp minnet vad det gäller plus och minus. Vi har ägnat mycket tid åt att prata och diskutera kring likhetstecknet (=). Vi har använt oss av vågar, för att visuellt kunna se att det ska vara lika mycket på båda sidor av likhetstecknet. Vi har också jobbat med russin, där barnen själva fått lägga till och ta ifrån för att få lika antal på båda sidor om likhetstecknet.

 

 

 

Camilla har genomgång på tavlan.

 

 
Comments

  1.    asefaw says:

    Gott,Fint och Konstverk!

    mycket bra!

    Posted 22 april, 2012, 05:45 #      Svara

Leave a Comment

(required)

(required)Formatting your comment
Back to Top | Textarea: Larger | Smaller